Viktiga insikter om branschen

Zelvio erbjuder transaktionrådgivning av fastigheter och bolag. En aspekt som blev viktig att ta hänsyn till är att i princip alla affärer sker under radarn och förmedlingen endast sker via nätverk och personliga kontakter. Objekten är sällan offentliga och marknadsföring sker alltså inte i traditionella kanaler då både säljare och köpare för den här typen av transaktioner ofta vill hålla låg profil. Därför är det otroligt viktigt att brandingen utstrålar och förmedlar pålitlighet och erfarenhet. Vi har valt att vara noga med att i all kommunikation ha en transparens kring vilka som ligger bakom bolaget för att mottagaren ska kunna känna att de är i trygga händer.

Varumärkeskartläggningen – key take aways

"Respektingivande utan att vara överdådiga"

När vi diskuterade positionering och differentiering hade vi uppe ord som "dynamisk, kraftfull, framåtlutad" baserat på hur de vill förmedla en viss framåtanda och offensivitet i en generellt väldigt traditionellt styrd och långsam bransch. Detta dock med tydlighet kring att det för den delen inte får vara på ett sätt som väger över mot aggressivitet.

"Ödmjuk, etisk och prestigelös."

Vi hade även uppe ord som "mytisk & mystisk" vilket bottnade i att köparen av den här typen av tjänst själv uppskattar en diskret process. Att varumärket har en viss udd av mystisism stämmer väl överens med typen av aktörer och affärer vi har att göra med. Vi fastnade vid frasen ovan som visar på balansen vi ville uppnå i att vara respektingivande utan att det upplevs på något vis aggressivt.